Programlama öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım? Yazılım nasıl öğrenilir sıfırdan?

Programlama dili ne kadar zamanda öğrenilir? Programlama dili öğrenmek zor mu?

Yazılımcı olmak icin ne gerekir? Yazılımcı ne kadar maaş alıyor? #coder

Façons de monétiser les publicités. gagner de l&39;argent à la maison

Bilgisayar Programcısı / Yazılımcı Olmak Kolay mı?

Sadece bu soru için gelen ziyaretçilerimize kısa bir yanıt vermek gerekirse cevap HAYIR

Programlama Dili Öğrenmek Kolay mı?

Bu sorunun kısa cevabı ise EVET, PROGRAMLAMA ÖĞRENMEK ÇOK KOLAY

 

Konuya gerçekten merakı olanlar için aşağıda durumu izah edecek bir yazımız var. Bu yazı PASS teorisi esas alınarak hazırlanmıştır.

Bilgisayar Programcılığı Nedir?

Bilgisayar programcılığı ya da yazılımcılık veya yazılım geliştiriciliği, söz dizimi ve anlamı tanımlanmış bir kurallar bütününü olan programlama dillerini kullanarak ve bu şekilde sonlu sayıda komutu yazarak donanımına belli bir işi yaptırmaktır.

Bu tanımın anlaşılma oranı ile yazılımcı olmak arasında büyük bir bağ vardır. Çünkü programlama dillerine hakim olmak, bilgisayar programı yazabilmek ile YAZILIMCI olmak ya da İYİ BİR YAZILIMCI olmak çok farklı şeylerdir. Paranın ve eğitimin insanlara katamayacağı yeteneklerden birisi olan HAYAL GÜCÜ ve ZEKA burada devreye girmektedir.

İyi bir yazılımcı olabilmek için Matematiksel ve Bilişsel zeka sahibi olmalı, hayal gücü olmalı, baskı altında öğrenebilme yetisi olmalı ve kişinin yeniliklere açık olması gerekmektedir.

Yazılımcılık; programlama öğrenmekle ya da çok sayıda dile hakim olmakla ölçülemediği gibi sertifika ya da diplomaya tabi değildir. Çünkü ülkemizde üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olduğu halde programalama işinde tutunamayan, proje üretemeyen ya da bu sektörde insanlar tarafından dalga geçilen çok sayıda çalışan bulunmaktadır.

Peki;

Yazılımcı Olabilmek ile Bilgisayar Programı Bilmek Arasında Ne Fark Var?

Durum aslında oldukça basittir. Matematik ile arası iyi olan herkesin Matematikçi, her felsefe severin filozof ve her yüzücünün dalgıç olamadığı gibi her programlama bilgisine sahip kişi de developer (yazılım geliştirici) ya da yazılımcı değildir. Programlama öğrenmek veya bilmek teknolojiyi daha iyi anlayabilmenizi sağlar. Düşünme ve öğrenme becerilerinizi artırır. Hobi olarak başladığınız bu serüven sizi para kazanabileceğiniz bir düzene doğru yönlendirebilir.

Asıl önemli olan kısım ise işte bu seviyeden sonra gelen kısımdadır. Bir projeye dahil olabilmek, başkası tarafından yazılmış kodları okuyabilmek, sisteme dahil olabilmek, gereksinimleri anlayarak projeyi geliştirebilmek ...

Programlama Öğrenebilmek için Ne Gerekli?

Öncelikle programlama öğrenmeden önce hedeflerinizi belirlemeniz önemli. Bu işi kariyer ya da fors için mi? Yoksa kişisel gelişim için mi? İstiyorsunuz. Bu sorunun cevabı kadar sonrasında ne kadar emek sarf edeceksiniz, hayatınızı ne kadar adayacaksınız ve ihtiyaçlarınızın ne kadarından feragat edeceksiniz? Tüm bu yanıtaları verdiyseniz şimdi daha kolay olan eleme kısmına geliyoruz.

Programlama öğrenmek için matematik zekası, yüksek hafıza, bilişsel düşünce sahibi olmanız ve pratik çözüm üretebilmeniz, sürekli yeni fikirlere açık olmanız, hata takibi yapabilme, neden sonuç ilişkisi kurabilme yeteneğine sahip olmanız ve sadece bu iş için ayıracağınız zaman dilimlerine ihtiyacınız olacak.

Programlamaya Giriş Aşamaları
  • Temel kodlama prensiplerini öğrenin. Matematik ile başlayabilirsiniz, dört işlem ile başlayarak sayılarla oynayın, kaprekar sabiti gibi konulara bir göz atın, oyun oynayın.
  • Düzenli ve metodik olun. Notlar alın, faaliyet ve eylem planları hazırlayın. Bu süreçlerin herbirisi için 3 - 4 gün ayırın.
  • HTML, JS, CSS gibi konuları inceleyin, Assembly, C, Oracle üzerine eğitim videoları izleyin.
  • Programlama dillerine göz atın. Bir seçim yapmadan önce en az 3 farklı programlama diline ait altyapıyı kurun ve seçeceğiniz bu güncel programlama dilleri üzerinde biraz çalışın ve tabii ki herbirisi için en az 3 - 4 gün ayırın.
  • Sizi kabul eden bir ekibe katılın ya da deneyimli birilerinden destek sözü alın. Eğer bir projeye dahil olabiliyorsanız kaçırmayın. Çünkü projeler sizi tahmininizden önce uzmanlaştıracak.
  • Stackoverflow ya da GitHub gibi platformları inceleyin, her adımda destek alabileceğiniz bir ortam oluşturun. Tek başınıza öğrenmeniz daha güçlü olmanızı sağlayacaktır ama bu süreç zaman alır ve heves kırıcı olabilir.
  • Öğreneceğiniz ilk progrmlama dili; kullanılır olduğu sürece sizi hayatınızın sonuna kadar taşıyabilir. Ama bu durumun rehavetine kapılmamamlı ve her büyük proje sonrası yeni bir dil öğrenmeye gayret etmelisiniz. Programlama mantığını öğrendiğinizde zaten tüm dilleri öğrenebilecek kafa yapısına sahip olursunuz ve daha kısa sürede daha çok dil öğrenebilirsiniz.

Eğer bu yazımızı beğendiyseniz yorum olarak paylaşınız. Devamı gelecek ...

 

comments loading
Programlama Dillerini Bilmek ve Yazılımcı Olmak